Slim blondje

Een blondje loopt een bank in Amsterdam Centrum binnen en vraagt om een lening. Ze zegt dat ze voor 2 weken op zakenreis naar de Verenigde Staten moet en dat ze 10.000 gulden nodig heeft. De bankemployee zegt dat de bank wel een onderpand nodig heeft voor de lening. Het blondje pakt haar autosleutels en overhandigt de man de sleutels van een gloednieuwe Rolls Royce, die voor het gebouw geparkeerd staat. De identiteit van het blondje wordt gecontroleerd en alles klopt. De bank gaat akkoord met de Rolls als onderpand voor de lening.
Als ze weg is, hebben de directeur en zijn personeel een hoop lol over het feit dat iemand een auto van een half miljoen als onderpand gebruikt voor een lening van maar 10.000 gulden. Echt iets voor een blondje is de lacherige opinie. Een van de bankmedewerkers rijdt de Rolls in de ondergrondse garage van de bank en parkeert de auto daar.
Na 2 weken komt het blondje terug en betaald netjes de lening terug plus de rente van zo'n 45 gulden. De employee groet haar vriendelijk en zegt dat ze blij waren zaken met haar te kunnen doen. Maar hij geeft aan dat ze wel enigszin in verwarring zijn geraakt. Na haar vertrek hebben ze haar nog eens nagetrokken en het bleek dat ze multimiljonair is. Waarom zou ze in vredesnaam 10.000 gulden lenen terwijl ze zelf zo rijk is? Het blondje kijkt hem glimlachend aan en zegt: "Waar zou je anders in Amsterdam voor slechts 45 gulden je auto voor 2 weken kunnen parkeren?"

Cijfer geven

Er hebben 20 personen gestemd
Aantal sterren: