karpervissen

Een hollander staat naar een belg te kijken die aan het karpervissen is. Na een uurtje zonder beet zegt de hollander "het wil precies niet lukken zie ik". " Nee zoals je ziet " zegt de belg heel vriendelijk. "Even voordoen?" vraagt de hollander. Ja doe maar zegt de belg. De hollander stopt zijn middenvinger in het water en na tien seconden hangt er een prachtige 30-ponder aan zijn vinger.
Nou, nou denkt de belg en hij vist verder. Een uurtje later vraagt de hollander weer "het wil niet lukken precies?" Al iets geîrriteerder zegt de belg : "nou dat zie je toch wel". De hollander stopt zijn middenvinger weer in het water en binnen de tien seconden hangt er weer een 30-ponder aan. De belg denkt hoe doet die dat toch.
Om een lang verhaal kort te maken gebeurd bovenstaande nog een keer of vijf en de belg heeft er genoeg van. Hij breekt zijn hengel in twee, gooit alles in het water en roept woedend tegen de hollander dat die nu maar eindelijk eens moet vertellen hoe die dat doet.

Heel simpel zegt de hollander. Voor je vertrekt om te gaan vissen ga je langs je vrouw, je haalt je vinger even goed onderaan van voor naar achter, je stopt je vinger in het water en voila, de ene vis na de andere.

Nou zegt die belg dat ga ik ook eens proberen. De belg holt vlug naar huis toe, ziet zijn vrouw die net de trap aan het poetsen is en haalt zijn vinger eens lekker van voor naar achter.

Zegt zijn vrouw : nou jij lekkere hollander, ben je der nou weer!

Cijfer geven

Er hebben 26 personen gestemd
Aantal sterren: